Preskoči na glavni sadržaj

Prevencija paradontoze....

Paradentoza je kronična infekcija koja zahvaća zubno meso i koštano tkivo koje podupire zube, što može dovesti do gubitka zubi. Uzrok paradentoze su milijuni bakterija koje žive u našoj usnoj šupljini i množe se zbog nepravilne prehrane, loše higijene i loših četkica za zube.  Na koje simptome treba paziti preosjetljivi, natečeni ili upaljeni desnidesni imaju žarko crvenu ili ljubičastu bojuzadah iz ustačesto krvarenje iz desničudan okus u ustimagnoj između zubarazmak između zubi ili klimavi zubibol u zubima i desnimaPrevencija 
Uzrok paradentoze su bakterije koje se množe u zubnom plaku, a zatim napadaju desne i kosti ispod njih. Rasadnik bakterija je hrana koja ostaje u ustima nakon obroka. Redovitom oralnom higijenom možete spriječiti bolesti zubi i usne šupljine. Perite zube nekoliko puta dnevno sa Silverex antibakterijskim četkicom koja u dodiru s vodom ispuštu ione srebra te tako uklanjaju bakterije sa sebe, ali i usne šupljine. Također, izaberite ultra fine Silverex antibakterijsku …

PREVENCIJA I LIJEČENJE HERPESA SILVEREXOM

Herpes je neizlječiva bolest, ali se može spriječiti njegov estetski izgled na usnici ako se na vrijeme primjete simptomi.

Prije nego herpes izbije na koži, na tom mjestu javlja se svrbež, crvenilo i subjektivni osjećaj topline. Uspijete li predosjetiti navedene simptome herpesa možete spriječiti njegovo djelovanje. Na mjesto gdje osjetite žarenja stavite hladan oblog natopljen srebrnom vodom. Držite ga na tom mjestu što duže možete dok ne osjetite da je u potpunosti nestalo crvenilo i svrab.Ako niste uspjeli na vrijeme primjetiti simptome herpesa i on je izbio, nije ga se moguće u jednom danu riješiti, ali možete ublažiti njegova neugodna djelovanja i daljnje širenje. Na ranicu herpesa učestalo špricajte Silverex sprej. Bočica Silverex spreja je praktična, te je možete nositi uvijek sa sobom.

Osim navedenih savjeta koji pomažu ublažavanju herpesa, za daljnju prevenciju nastanka herpesa preporuča se zdrava prehrana. Ne jedite preslanu ili prezačinjenu hranu, smanjite unos čokolade i orašastih plodova. Umjesto toga jedite hranu bogatu lizinom (grah, kukuruz, grašak i sl.) i vitaminima (ponajprije hranu bogatu vitaminom C). Navedeno će ojačati vaš imunitet, a za vanjski izgled vaše kože koristite srebrnu vodu iz Silverex spreja.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

VOGRALIKOV (EPIDEMIOLOŠKI) LANAC

Izvor: www.zzjzpgz.hr
Da bi se bolest mogla pojaviti i proširiti moraju postojati uvjeti koji su poznati pod nazivom Vogralikov lanac ili epidemiološki lanac.
Uvijeti za stvaranje zarazne bolesti prema Vograliku jesu: 1. Izvor zaraze 2. Putevi prijenosa i širenja bolesti 3. Kanali infekcije 4. Količina i virulencija uzročnika 5. Osjetljivost
Izvor zaraze može biti čovjek ili životinja koji je prijenosnik klica koje uzrokuju zarazu.
Putevi širenja zaraze mogu biti putem sluznice, kože i slinom tj. izravnim putem, ili putem predmeta koje dodirujemo tj. neizravnim putem.
Najčešći ulazni kanali za infekcije jesu ruke. Nesvjesno rukama dodirujemo usta, nos i oči putem kojih ulaze bakterije i često stvaraju infekcije i bolesti. Upravo zbog toga je vrlo važno redovito održavanje higijene ruku.

Znate li da se pravilnim pranjem ruku može uništiti 99 % loših bakterija.
Pranje ruku je obvezno nakon kihanja i kašljanja, vožnje javnim prijevozom, dodirivanja stvari koje su prošle kroz ruku brojnih ljudi.…

OPEKLINE OD SUNCA | CRVENILO | GULJENJE KOŽE .... POMOĆ !!!

Duga, hladna i tamna zima je iza nas, te napokon stižu topliji i ljetni dani, no naša koža nije naviknuta i pripremljena na sunčeve zrake, te je moguće crvenilo kože nakon samo kratkog izlaganja suncu. Zbog dobro poznatog štetnog djelovanja sunčeva zračenja, već u proljeće treba biti oprezniji, a da ne govorimo o ljetnim vrućinama. Alergije na sunce se mogu pojaviti već prilikom prvog proljetnog jačeg ultraljubičastog zračenja. Zaštita kože nam se možda čini nepotrebna u ranom proljeću, no pametno je reagirati na vrijeme, jer i proljetno sunce može izazvati razne kožne reakcije, najčešće su to opekline od sunca.
Proljetne topline su već nastupile, a kožu treba pripremiti na sve jače sunčevo ultraljubičasto zračenje. Primarni  cilj je osloboditi kožu od štetnih posljedica i navika zime. Naime, tijekom zime koža je izložena hladnom zraku i vjetru, zbog čega se dodatno isušuje i gubi elastičnost, često boravimo u zatvorenim prostorima kojima nedostaje potrebna vlažnost zraka, nedovoljno s…

MUČI LI VAS KOŽNA ALERGIJA

Kihanje praćeno crvenilom nosa i očiju, ali i drugih dijelova tijela, osipi i neobjašnjivi reakcije tijela jednostavno se nazivaju alergijom, a često se niti ne zna kako je do nje došlo. Organizam i imunološki sustav reagira na tvari iz okoline, i to najčešće na alergene kao što su pelud, trava, grinje iz prašine, vunena odjeća, kozmetička sredstva i drugi čimbenici.
Danas su alergije veliki problem suvremenog svijeta, jer ih izazivaju različite stvari, počevši od neugodne ambrozije, peludi do sasvim običnog kontakta s određenim predmetom.
Najčešća alergijska bolest je kontaktni alergijski dermatitis, koji se javlja odmah nakon inicijalnog izlaganja alergenu, a preosjetljivost kože uzrokuje svrbež i upalu sa svakim sljedećim izlaganjem alergenu. U akutnoj fazi, koja obično nastaje vrlo naglo, na mjestu kontakta sa alergenom javlja se crvenilo i otečenost, zatim crvenilo i neravnine na koži, poput sitnih prištića. Osim estetskog izgleda kože, faktor koji prati alergijski dermatitis je sv…
Light Blue Pointer