Preskoči na glavni sadržaj

Prevencija paradontoze....

Paradentoza je kronična infekcija koja zahvaća zubno meso i koštano tkivo koje podupire zube, što može dovesti do gubitka zubi. Uzrok paradentoze su milijuni bakterija koje žive u našoj usnoj šupljini i množe se zbog nepravilne prehrane, loše higijene i loših četkica za zube.  Na koje simptome treba paziti preosjetljivi, natečeni ili upaljeni desnidesni imaju žarko crvenu ili ljubičastu bojuzadah iz ustačesto krvarenje iz desničudan okus u ustimagnoj između zubarazmak između zubi ili klimavi zubibol u zubima i desnimaPrevencija 
Uzrok paradentoze su bakterije koje se množe u zubnom plaku, a zatim napadaju desne i kosti ispod njih. Rasadnik bakterija je hrana koja ostaje u ustima nakon obroka. Redovitom oralnom higijenom možete spriječiti bolesti zubi i usne šupljine. Perite zube nekoliko puta dnevno sa Silverex antibakterijskim četkicom koja u dodiru s vodom ispuštu ione srebra te tako uklanjaju bakterije sa sebe, ali i usne šupljine. Također, izaberite ultra fine Silverex antibakterijsku …

OPEKLINE OD SUNCA | CRVENILO | GULJENJE KOŽE .... POMOĆ !!!

Duga, hladna i tamna zima je iza nas, te napokon stižu topliji i ljetni dani, no naša koža nije naviknuta i pripremljena na sunčeve zrake, te je moguće crvenilo kože nakon samo kratkog izlaganja suncu. Zbog dobro poznatog štetnog djelovanja sunčeva zračenja, već u proljeće treba biti oprezniji, a da ne govorimo o ljetnim vrućinama. Alergije na sunce se mogu pojaviti već prilikom prvog proljetnog jačeg ultraljubičastog zračenja. Zaštita kože nam se možda čini nepotrebna u ranom proljeću, no pametno je reagirati na vrijeme, jer i proljetno sunce može izazvati razne kožne reakcije, najčešće su to opekline od sunca.

Proljetne topline su već nastupile, a kožu treba pripremiti na sve jače sunčevo ultraljubičasto zračenje. Primarni  cilj je osloboditi kožu od štetnih posljedica i navika zime. Naime, tijekom zime koža je izložena hladnom zraku i vjetru, zbog čega se dodatno isušuje i gubi elastičnost, često boravimo u zatvorenim prostorima kojima nedostaje potrebna vlažnost zraka, nedovoljno se krećemo, slabo konzumiramo voće i povrće te jedemo tešku i kaloričnu hranu, a koža i tijelo sve to pamte.

S jedne strane, prekomjerno izlaganje suncu može uzrokovati oštećenja kože i očiju,  ali s druge strane, mala količina ultraljubičastog zračenja potrebna je za sintezu vitamina D, čime se poboljšava apsorpcija kalcija prijeko potrebnog za jače i zdravije kosti. Izlaganje jakom suncu vjerojatno će rezultirati crvenilom kože, ali čak i duže izlaganja suncu i po relativno oblačnom vremenu može izazvati opekline iako se možda osjećate ugodno i ne osjećate direktno sunčevo zračenje.

Cijelokupno sunčevo ultraljubičasto (UV) zračenje koje sunce emitira ne stiže do Zemlje, već se energetski najbogatije sunčeve zrake apsorbiraju u atmosferi. Ozonski omotač se sve više i više uništava što povećava ukupan intezitet UV zračenja te opasnost od mogućnosti nastanka štetnih posljedica za ljudsko zdravlje.

Jačina ultraljubičastog zračenja mijenja se tijekom dana s tim da je oko podne zračenje veće za deset puta nego tri sata prije ili poslije podna. Izbjegnite opekline od sunca tako da se ne izlažete suncu u razdoblju od 10 do 16 h kada je UV zračenje izrazito visoko. To se posebno odnosi na djecu čiji obrambeni sustav zaštite od sunca nije dovoljno razvijen, a tamnjenje kao mehnizam obrane koćže od UV zraka kod djece nije prisutno u cjelosti.

Sunčeve opekline nastaju prekomjernim izlaganjem ultraljubičastim (UVB) zrakama iz sunca. Koža pocrveni, nateče, peče i postaje osjetljiva na dodir i bolna već nekoliko sati nakon izlaganja suncu i to ovisno o tipu kožnog pigmenta koji imate. Osobe svijetlije puti prati veća vjerojatnost za dobivanje ovakvih opeklina. Opekline od sunca se manifestiraju kao crvenilo kože, pojave bolova, otoka ili nastajanja mjehurića i bubuljica na dijelu tijela koje je prekomjerno izlagano suncu. Opekline su posebno nezgodne na prsnom i prednjem potkoljeničnom dijelu tijela. Kod nekih ljudi reakcije na prekomjerno sunčanje mogu biti i osipi po cijelome tijelu, koji se mogu brzo ukoniti Silverex sapunom kojega je potrebno pustiti na koži da djeluje oko jedne minute i tada isprati, a za još brže rezultate koristi se Silverex sprej kojeg samo raspršite po tijelu i to nekoliko puta na dan.

Sunčanica, oštećenja kože, opasnosti od prekomjernog sunčanja, opekline od sunca, crvenila, UV zračenja ... stalno korištenje šešira, sunčanih naočala, krema ... u ljetnim danima samo se o tome sluša, no velika želja za preplanulim tenom lako dovodi do sljedećeg: crven kao rak“ ?! Ukoliko se koža nakon opeklina ne tretira na dobar način ili ako je stupanj sunčeve opekline izrazito visok, vjerojatno će doći do guljenja kože.
Kada se koža ne bi ogulila odnosno “oljuštila”, stanice zahvaćene sunčevom radijacijom trpile bi velik rizik da postanu kancerogene. Guljenje kože sigurno vam stvara nelagodu, no ne poduzimajte drastične mjere, tretirajte nadraženu kožu Silverex sprejem, i problemi će ubrzo nestati.
Neugodna pa čak i bolna crvenila riješite intenzivnim korištenjem Silverex spreja. On će vam rashladiti vruće dijelove kože, a u veoma kratkom vremenu umiriti crvenilo i spriječiti daljnje guljenje kože.
 
Koža čini površinu oko 1,7 do 2 m2 tijela (varira ovisno o visini i tjelesnoj građi), a 18% ukupne težine tijela otpada upravo na kožu. Njena uloga je zaista velika jer ima zaštitnu i osjetilnu ulogu, a pošto je većini bitan i estetski izgled, pod svaku cijenu pokušava se u što skorijem roku dobiti preplanuli ten. Preplanuli ten je zapravo odgovor tijela na štetne utjecaje sunčevog zračenja. Pod dubljim slojevima kože, pod utjecajem UV zraka, stvara se tamni pigment melanin. Prilikom prvog izlaganja suncu nećemo potamniti, već će se boja pojačavati kako sve više se melanina stvara i nakuplja u koži. Razlog je u tome što melanin zahvaća površinske kožne stanice, nakuplja se iznad staničnih jezgri i štiti njezin sadržaj od štetnih sunčevih zraka.

Pretjerano sunčanje, dovodi do toga da se melanin ne stigne nakupiti u dovoljnoj količini u stanicama kože i dolazi do upalnog procesa koji se ogleda najčešće kao crvenilo kože. Organizam pokušava što prije se riješiti oštećenih stanica iz kože, krvne žile se šire, a stvaraju se i nove kapilare zbog kojih koža crveni. Silverex sprejem se brzo riješavaju problemi crvenila kože, te se tim putem štiti koža od preuranjenog starenja, zadebljanja, isušenosti, neelastičnosti i problemi grube kože. Za opekotine višeg stupnja preporuča se korištenje kombinacije Silverex sapuna i Silverex spreja, rezultati su fantastični! 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

VOGRALIKOV (EPIDEMIOLOŠKI) LANAC

Izvor: www.zzjzpgz.hr
Da bi se bolest mogla pojaviti i proširiti moraju postojati uvjeti koji su poznati pod nazivom Vogralikov lanac ili epidemiološki lanac.
Uvijeti za stvaranje zarazne bolesti prema Vograliku jesu: 1. Izvor zaraze 2. Putevi prijenosa i širenja bolesti 3. Kanali infekcije 4. Količina i virulencija uzročnika 5. Osjetljivost
Izvor zaraze može biti čovjek ili životinja koji je prijenosnik klica koje uzrokuju zarazu.
Putevi širenja zaraze mogu biti putem sluznice, kože i slinom tj. izravnim putem, ili putem predmeta koje dodirujemo tj. neizravnim putem.
Najčešći ulazni kanali za infekcije jesu ruke. Nesvjesno rukama dodirujemo usta, nos i oči putem kojih ulaze bakterije i često stvaraju infekcije i bolesti. Upravo zbog toga je vrlo važno redovito održavanje higijene ruku.

Znate li da se pravilnim pranjem ruku može uništiti 99 % loših bakterija.
Pranje ruku je obvezno nakon kihanja i kašljanja, vožnje javnim prijevozom, dodirivanja stvari koje su prošle kroz ruku brojnih ljudi.…

MUČI LI VAS KOŽNA ALERGIJA

Kihanje praćeno crvenilom nosa i očiju, ali i drugih dijelova tijela, osipi i neobjašnjivi reakcije tijela jednostavno se nazivaju alergijom, a često se niti ne zna kako je do nje došlo. Organizam i imunološki sustav reagira na tvari iz okoline, i to najčešće na alergene kao što su pelud, trava, grinje iz prašine, vunena odjeća, kozmetička sredstva i drugi čimbenici.
Danas su alergije veliki problem suvremenog svijeta, jer ih izazivaju različite stvari, počevši od neugodne ambrozije, peludi do sasvim običnog kontakta s određenim predmetom.
Najčešća alergijska bolest je kontaktni alergijski dermatitis, koji se javlja odmah nakon inicijalnog izlaganja alergenu, a preosjetljivost kože uzrokuje svrbež i upalu sa svakim sljedećim izlaganjem alergenu. U akutnoj fazi, koja obično nastaje vrlo naglo, na mjestu kontakta sa alergenom javlja se crvenilo i otečenost, zatim crvenilo i neravnine na koži, poput sitnih prištića. Osim estetskog izgleda kože, faktor koji prati alergijski dermatitis je sv…
Light Blue Pointer